Impreza integracyjna w firmie to cykliczne wydarzenie organizowane niemal w każdej firmie. Dobrze przemyślane imprezy integracyjne to doskonały sposób na docenienie wysiłków pracowników. Mogą służyć jako forma nagrody za ciężką pracę i osiągnięcia, a także poprawić kontakt między współpracownikami. Niezależnie od tego, gdzie urządzasz integrację, nie może na niej zabraknąć pysznego jedzenia. Dowiedz się, co należy wziąć pod uwagę, wybierając catering firmowy.
![](https://pychota.com.pl/wp-content/uploads/2023/08/cateringokolicznosciowy-1-1024x683.jpg)
Zadbaj, by nikt z imprezy nie wyszedł głodny
Zapytaj uczestników, jakie menu preferują. Jedni mogą opowiadać się za menu mięsnym, inni zaś są na diecie wegetariańskiej i lepiej sprawdzą się dania jarskie na bazie warzyw. Najbezpieczniej będzie uwzględnić oba rodzaje menu. Weź pod uwagę także wszelkie nietolerancje pokarmowe. Z pewnością nie chcesz, aby u któregoś z pracowników wystąpiła groźna reakcja alergiczna.
Nie wybieraj wyszukanych produktów czy dań, które nie są w naszym kraju zbyt popularne. Postaw na sprawdzoną, lokalną żywność, którą znają wszyscy.
Świeże i ciepłe posiłki
Upewnij się, że jedzenie będzie zawsze ciepłe. Wcześniej przygotowane dania mogą się zeschnąć. Zadbaj o to, aby posiłki były na bieżąco uzupełniane. Live cooking to przyrządzanie posiłków przez szefa kuchni na oczach uczestników. To nie tylko efektowna atrakcja, ale także sposób na zawsze ciepłe i świeże dania.
Bądź eko – o trendzie zero waste w cateringu
Organizatorzy eventów coraz chętniej uwzględniają rozwiązania, które są ekologiczne i przyjazne dla środowiska naturalnego. Plastikowe kubki są zastępowane swoimi papierowymi odpowiednikami, a sztućce – drewnianymi. Aby nie marnować jedzenia, pozostałości dań są pakowane w pojemniki i zabierane do domu przez uczestników imprezy.
![](https://pychota.com.pl/wp-content/uploads/2023/08/catering-1024x683.jpg)
Pyszne i zdrowe alternatywy dla kalorycznych przekąsek
Wiemy, jak ważna jest dobrze zbilansowana dieta pełna witamin i drogocennych makroskładników. Z tego powodu w cateringu dla firm chipsy są zastępowane orzechami, a słodkie ciasta – deserami bez dodatków cukru