Insulinooporność to choroba, która dotyka coraz więcej osób. W walce z tym schorzeniem może pomóc nie tylko właściwie i szybko postawiona diagnoza, ale przede wszystkim stosowanie odpowiedniej diety, która wpływa na poziom insuliny oraz cukru we krwi. Jednym z rozwiązań mogących znacznie poprawić jakość życia osób z insulinoopornością jest catering pudełkowy dostosowany do potrzeb i zaleceń. W Pychota Catering komponujemy i przyrządzamy pełnowartościowe posiłki, a następnie dostarczamy je wprost pod Wasze drzwi. W tym artykule przyjrzymy się zaletom cateringu pudełkowego w kontekście walki z insulinoopornością, zachęcamy do lektury!
Dieta opracowana przez dietetyka klinicznego
Najważniejszą zaletą diety pudełkowej jest to, że została ona opracowana przez doświadczonych dietetyków klinicznych, którzy swoją wiedzę opierają na przeprowadzonych badaniach. Dzięki temu dieta dla osób z insulinoopornością nie powoduje gwałtownych skoków poziomu cukrów we krwi, jednocześnie dostarczając niezbędną ilość białka, tłuszczu oraz węglowodanów. Posiłki są w pełni zbilansowane i bazują głównie na produktach o niskim indeksie glikemicznym.
Kontrola kalorii i różnorodność posiłków
Wybierając dietę, która będzie korzystna dla organizmu walczącego ze wzrostem insuliny warto postawić na mniejsze posiłki, ale większe objętościowo. Oznacza to, że lepiej wybrać catering, który oferuje 5 mniejszych, ale sytych dań.
Niewątpliwie istotna jest również różnorodność i smak posiłków diety pudełkowej. Im więcej smaków, tym łatwiej będzie nam utrzymać zdrowe nawyki, co będzie miało korzystny wpływ na pracę naszej gospodarki cukrowej.
Dieta Insulinooporność w Pychota Catering
Dieta dla osób z insulinoopornością została opracowana w taki sposób, aby zawierała pokarmy o niskim indeksie i ładunku glikemicznym. Tego typu kontrola poziomu cukru we krwi pomaga zapobiegać rozwojowi cukrzycy typu 2 oraz innych problemów zdrowotnych. Plan diety został przygotowany przez dietetyka klinicznego, dlatego masz pewność, że w Twoich posiłkach nie zabraknie witamin oraz niezbędnych makroskładników.